Studenter

 

 

 

 

Visby -59

 

Start Läroverket Vi elever på 50-talet Våra lärare Diverse länkar Klassdagboken Läroverksfesten Studentjubiléer Sommarträffar

 

Sommarträff 2017

 

21.

2017      27/6           

 

Den 27 juni var vi 24 st deltagare som togs emot av Trygve och hans syster Aina vid Kattlunds gård i Grötlingbo. Kattlunds är en av Nordens bäst bevarade medeltida gårdar och har anor från 1200-talet.

(Kattlunds )

 

Vi inledde med lunch på gården som intogs i gammaldags trivsam miljö. Efteråt drack vi kaffe utanför där Monika Johansson berättade om gården samt den intilliggande örtasamlingen.

 

Därefter fortsatte vi till Hamra kyrka där den kände hembygdsforskaren Torsten Gislestam tog emot och visade kyrkan.

(Torsten Gislestam )

 

Man tror att Hamra kyrka ursprungligen byggdes på 1100-talet med centralt torn och korsarmar. I början av 1300-talet utfördes en genomgripande ombyggnad och den fick sitt nuvarande utseende. Kyrkan har två skepp med ett snedställt torn i väster samt ett smalare rakt avslutande kor. År 1729 byggdes den nuvarande sakristian till på nordsidan.

(Hamra kyrka )

 

Vi avslutade i Solsänget i Levide där Tryggve och Aina bjöd på eftermiddagskaffe på bänkar i ängets underbara natur. Solsänget tillhör Hallbåter gård där lantbrukaren och författaren Anna-Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes med namnet Margit Olofsson. Hon ägnade stor tid åt Solsänget och skrev 1973 boken "Solsänget". Änget sköts numera av Anna Kajsa Hallgard Sällskapet med Tryggves syster Aina Hallbåter i dess styrelse.
(Anna Kajsa Hallgard )
(Margit Olofsson )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsten Gislestam - denna dag nybliven 77-åring